woensdag 18 september 2013

SIMODE: Fall Favorites

Hoewel alle mode-ogen op dit moment voornamelijk gericht zijn op de lopende fashionweeks, waar al weer de nieuwe zomer/lentecollecties worden getoond, leek het mij leuk om een soort samenvatting te maken van mijn favoriete herfst/winterlooks. Zoals ik al eerder vertelde volg ik elke fashionweek van begin af aan. Alle ontwerpen die me aanspreken sla ik op in een speciaal mapje, zodat, wanneer het desbetreffende seizoen aanbreekt of wanneer ik een werkstuk moet maken voor school, ik altijd een mooi overzicht heb van mijn favoriete looks die ik snel kan raadplegen. Toen ik mijn favorieten van aankomende herfst/winter nog eens bekeek, viel het me op dat ik deze eigenlijk in vier groepen kon verdelen. Nu ik dat zo heb gedaan, denk ik achteraf dat deze vier groepen eigenlijk een soort van "essentials" of misschien zelfs wel "basics" zijn voor mijn eigen gaderobe! Kijkt u mee :)?


Kleur&Rijk
Wat kleur betreft kan het mij eigenlijk niet gek genoeg. Wat mij betreft is kleur niet alleen weggelegd voor de zomer, maar fleurt het juist ook de donkere herfst- en winterdagen op (Hoewel dit misschien stiekem gewoon een smoes is om altijd als een soort van papegaai door het leven te gaan). De rechter outfit van Marc by Marc Jacobs is trouwens mijn Grote Favoriet van alle fashionweeks en modeshows van dit seizoen!Zwart&Wit
Heel Basic, maar een enorme trend op dit moment! Al een tijdje doet het zich aan en voorlopig zijn we er ook nog niet vanaf want met een kleine vooruitblik op de lente zien we dat ook dan deze zwart/wit manie nog niet uit ons straatbeeld weg te denken is. Zoals ik al zei, dat is ook niet zo gek, want basic blijft het wel, tenminste, als je het mij vraagt. Maar... met basic bedoel ik zeker niet saai. Wel stijlvol, altijd goed! Voor wit ben ik lange tijd huiverig geweest. Net als voor Isabel Marant trouwens (hoewel heel veel (vooral mode)meisjes heel erg gek van haar ontwerpen zijn heeft zij mij nooit zo weten te bekoren, ik weet niet waar dat aan ligt). Toch trekt deze combinatie mij totaal over de streep! Hoewel je mij nu niet meteen in een over-all witte outfit zal zien lopen, deze look(derde van links) inspireert mij zeker. Stoer, edgy, vrouwelijk, klinkt allemaal cliché maar deze termen gaan voor deze outfit wat mij betreft helemaal op! Favoriet blijft Chloé(rechts), voornamelijk door de tutu-achtigerok en het strakke jasje.Laag&Laag
Laagjes! Hoe meer hoe beter! Eindeloos combineren, alles over, naast en onder elkaar, ik word er zo gelukkig van! Naar de lange blouse/rok van Jean Paul Gaultier kan ik blijven kijken. Laagjeskoning Haider Ackermann stelt mij zelden teleur. Met de strakke vormen en lijnen in zijn items is en blijft hij mijn lievelingsontwerper.


Goud&Glimmen
Hier komt mijn volgende, misschien (weer) iets hysterische, modetik om de hoek kijken. Als klein meisje viel ik al voor alles wat glittert en glimt en dat gevoel weten deze ontwerpen nog steeds in mij naar boven te brengen. Ik hou van de warme kleur die goud in zich heeft. Het combineert zo makkelijk en kan met eigenlijk.. alles. Heerlijk.

Wat is jouw favoriete herfstlook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...