donderdag 23 januari 2014

Liebsteraward!JEEEEJ, ik ben genomineerd voor de Liebsteraward! Al best wel een tijdje geleden eigenlijk, en ook niet zo maar, maar door maar liefst drie hele lieve medebloggers! Van mijn creatieve schoolgenootje Iris (21lampshades.blogspot.nl) ontving ik hem al in oktober waarop ik hem door wilde geven aan mijn lieve vriendin Floortje (flolliblog.blogspot.nl) maar door mijn getreuzel kreeg ze hem al eerder van iemand anders en nomineerde ze op haar beurt mij voordat ik haar op de hoogte had gesteld. Geen probleem, dacht ik, ik vul het snel in en zou mijn vragenlijstje door sturen naar Roos (roos.blogspot.nl), die ook een hele leuke blog heeft. Toch deed ik er weer te lang over en nomineerde ook zij mij voordat ik haar die eer toe had gekend. Heel erg lief van alle drie de meiden, dank jullie wel! Omdat ik niet kon kiezen(en het stiekem ook gewoon te leuk vond) besloot ik alle 31(!!) vragen te beantwoorden, hopelijk vinden jullie het het lezen waard ;-)!


De vragen van Iris:
Wat is tot nu toe je belangrijkste levensjaar geweest?

Poeh, wat een lastige vraag gelijk! Ik denk mijn 18e levensjaar. Toen haalde ik mijn vwo-diploma, startte mijn huidige opleiding aan Akademie Vogue, waar ik het na al die jaren nog steeds heel erg naar mijn zin heb en begon ik met werken op mijn huidig werkplek en ook daar ga ik nog steeds met veel plezier heen. Een jaar waarin ik dus veel nieuwe dingen tegen kwam die mij allerlei nieuwe kansen, mogelijkheden en plezier brachten.

Waarom ben je begonnen met bloggen?
Toen ik begonnen was aan de modeacademie vroegen mensen mij steeds vaker waarom ik geen blog had zodat ze mij en mijn (school)werk konden volgen. Ik was toen bang dat het niet interessant genoeg zou zijn en dat ik mijn blog onvoldoende up to date zou kunnen houden. Toch liet het idee mij niet los en ik bleef er aan denken. Toen we afgelopen jaar bezig gingen met het kopen van het huis speelde het beginnen van een blog steeds meer in mijn hoofd. Zo zou ik iedereen op de hoogte kunnen houden van de ontwikkeling rond om ons huis en ik zou het voor me zelf als een soort dagboek van alle belevenissen kunnen gebruiken zodat ik er later goed op terug zou kunnen kijken. Met de komst van het onderwerp “wonen” naast “mode” kon ik gelijk mijn twee passies combineren en voelde het ook compleet genoeg om er daadwerkelijk mee te beginnen.

Wat wilde je vroeger worden?
Hihi, dat wisselde vroeger natuurlijk per week, dag of zelfs uur, haha! Ik weet nog dat ik juf wilde worden, net als mama, maar ook graag danseres, fotomodel en kapster. Later wilde ik het liefst “binnenhuisarchitect” worden omdat het me leuk leek om woningen in te richten, grappig he ;-).

Wat is je favoriete magazine?

Dat is geen moeilijke vraag, de Nederlandse Elle is verreweg mijn favoriete magazine. Al jaar en dag is dit het tijdschrift waar ik de meeste inspiratie uit kan halen en waarbij ik me even volledig kan ontspannen. Ik verzamel zelfs alle uitgaves en bewaar ze netjes in mapjes. Toch kan ik ook heerlijk wegdromen bij de Linda, Vogue,101 woonideën en een heleboel andere magazines. Tijdschriften zijn echt als een soort verslaving voor mij.

3 dagen festival of één week vakantie?
Hmm, op dit moment ben ik na al die stressvolle verhuisweken echt wel toe aan een weekje vakantie! We zijn deze zomer nauwelijks weggeweest dus ik kijk nu al heel erg uit naar onze eerst volgende vakantie. Waar de reis dan heen gaat weten we nog niet. Als we er maar lekker kunnen ontspannen en van het (hopelijk) mooie weer kunnen genieten. Daar ben ik wel aan toe.

Welke blogreactie vond je de leukste?
Oh lastig! Dat weet ik echt niet, sorry. Ik ben oprecht heel blij met elke reactie die ik krijg omdat ik het nog steeds een onwerkelijk idee vind dat mijn blog echt gelezen word, haha!

Heb je ooit wel een gekke voorstellen gekregen? Zo ja, welke?
Tja, nu zou het natuurlijk heel erg leuk zijn als ik hier een sappig verhaal kon vertellen over een gek voorstel dat ik ooit kreeg maar ik moet hierbij teleurstellen, sorry. Er komt er in ieder geval zo niet eentje bij me op.

Wat is je favoriete recept?
Oei, lastig, ik ben namelijk niet zo’n keukenprinses. Toch vind ik het op z’n tijd best leuk om wat te koken en vooral om te bakken. Zeker in onze nieuwe keuken. Het allerliefst maak ik denk ik wraps. Heel simpel maar wel altijd lekker (en er kan ook niet zo veel mis aan gaan ;-).

Benodigdheden:
-wraps
-gehakt
-avocado
-paprika
-mais
-ijsbergsla
-tomaat
-geraspte kaas
-mayonaise
-zure room

Rul de gehakt goudbruin (wat klinkt dat gek he, rullen..). Zelf doe ik dat het liefst in kokosolie. Snijd de paprika en tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de gehakt. Maak ondertussen een sausje van zure room en een paar lepels mayonaise en voeg daar zout en peper aan toe. Wanneer het gehaktprutje(sorry, dat klinkt wat vies, maar toch) klaar is doe je deze in een kom en meng je het sausje hier door heen. Warm een wrap op en beleg deze met wat blaadjes ijsbergsla. Hierboven op komt het gehaktprutje met de saus. Strooi hier de mais over heen. Snijd dan de avocado in plakjes en leg deze hierboven op. Af maken met wat geraspte kaas, oprollen en genieten maar!

Wat is je droomhuis?
Ja, nu kan ik natuurlijk niet anders dan zeggen dat mijn huidige, nieuwe huisje mijn droompaleis is. Dat is het ook, voorlopig zeker. Het is hier prachtig, gezellig en precies zoals we het willen, maar ooit zullen we ook hier vast weer weggaan. Het is echt heel ruim maar of we hier in de toekomst ook nog zo over denken durf ik niet met zekerheid te zeggen. Als we het toch hier ooit zat worden lijkt het mij geweldig om in een groot herenpand aan een gracht in Amsterdam te wonen. Dat is echt mijn droom. Het liefst zelfs met een tuin, of in ieder geval een dakterras of een plek waarop je naar buiten kan. Gelukkig ben ik nu nog heel blij en tevreden met ons huidige paradijsje.

Wat is je favoriete outfit?
Oh weer zo’n lastige vraag. Eigenlijk draag ik een outfit nooit twee keer, ik verander altijd wel íets aan een combinatie, of maak een compleet nieuwe. Het prettigst voel ik me toch denk ik in een rokje of jurkje met panty’s, een mooie trui erop en mijn favoriete rode strikschoenen eronder. In ieder geval is geen enkele outfit voor mij compleet zonder (een overdosis aan) accessoires.

Waar werd je voor het eerst verliefd?
Hihi, geheim!


De vragen van Floortje:
Heb je voor jezelf een plan met je blog voor op dit moment?

Voor nu vind ik het vooral belangrijk om het bloggen weer helemaal op te pakken. De laatste tijd heb ik wat minder gepost maar toch heb ik het enorm gemist. Natuurlijk hoop ik in de toekomst op steeds meer pageviews en volgers want stiekem vind ik het heel leuk als mensen het interessant vind om mijn blog te lezen.

Wie is jouw stijlicoon?
Oh, dat is een vraag die me al vaker is gesteld maar die ik altijd moeilijk vind om te beantwoorden. Ik heb namelijk niet één stijlicoon en kijk zelfs weinig naar bekende vrouwen/mannen voor inspiratie, althans, niet bewust. Als ik er dan toch een paar zou moeten noemen zou ik zeggen: Amy Winehouse, Louise Roe, Lucky Fonz III, Georgina Verbaan, Brigitte Bardot, Katja Schuurman, de Jeugd van tegenwoordig, Jessica Alba en Katy Perry. Heel uiteenlopend dus!

Wat is je favoriete kledingstuk en onmisbaar in je kast?

Mijn all-time-favorite is zonder twijfel mijn groene fake fur jas. Ik kocht deze drie jaar geleden in mijn favoriete winkel the Darling, in de negen straatjes. Sinds dien zijn we onafscheidelijk. Nou ja, dat wil zeggen, een aantal weken per jaar wanneer het wel mooi weer is (lees; de zomer) kan ik natuurlijk best wel zonder dit groene monster, maar wanneer het ook maar een beetje kouder begint te worden kan ik niet wachten hem weer uit de kast te trekken. Ik hoop echt nog jaren met dit jasje te kunnen doen want ik word er nog elke dag blij van.

Hoe zou je je stijl omschrijven? En waarin verschilt je woon- en modestijl van elkaar? (of niet)
Goeie vraag! Het eerste wat dan bij mij opkomt, en ik denk bij iedereen die mij een beetje kent, is kleurrijk! Ik ben gek op kleur, zowel in mijn interieur als in mijn kledingkast. Verder is eigenlijk niks me echt te gek. Ik houd van printjes, gekke materialen, kraaltjes, glimmertjes, stofjes, strikjes, noem het maar op. Less is more is een bekend statement maar dat gaat voor mij totaal niet op. Less is a bore is eerder mijn lijfspreuk.
Toch let ik er wel een beetje op dat mijn huis geen villa kakelbont wordt en ik er zelf niet bij loop als pipo de clown. In mijn huis doe ik dat voornamelijk door al die bonte spulletjes te combineren met veel wit. Dat zorgt voor harmonie en maakt het ruimtelijk, dat vind ik prettig.
Het gebruik maken wat wit is denk ik ook het grootste verschil tussen mijn woon- en modestijl. Ik zou namelijk nagenoeg nooit wit dragen. In mijn interieur vind ik het heerlijk, maar als modekleur vind ik wit verschrikkelijk. Verwerkt in een accessoire of printje vind ik het nog wel oké, maar in een witte blouse zal je me niet snel zien lopen. Het staat me gewoon niet zo(ik ben zelf al zo bleek) en het past ook niet echt bij me(ik vind het al snel saai).
Als modekleur is zwart voor mij juist onmisbaar. Vaak maak ik een outfit toch af met een zwarte panty, een zwart vest of zwarte sieraden. Zwart voor de basics dus.
Ook denk ik dat mijn modestijl iets uitgesprokener is dan de stijl van ons huis. Hoewel we het meestal over alles wel eens zijn is de stijl van onze woning natuurlijk ook echt iets van mij en mijn vriend samen. Dat vind ik juist speciaal.

Waar word jij blij van?
Hihi, ik word blij van een (onverwachte) vrije dag, uitslapen, kroepoek, een gezellige middag of avond met mijn lieve vriendinnetjes, mijn lieve ouders, zusje en vriendje, gezellige kaarsjes en lichtjes aan in (een opgeruimd) huis, een item die je al heel lang wilde hebben in de sale kopen, een item die je al heel lang wilde hebben zonder sale kopen maar het jezelf gewoon gunnen, bloggen, haken (truttig he?!), op vakantie gaan en knuffelen met de kat.

Wat doe je het liefst op zondagmiddag?
Het is al lang geleden maar het allerliefst ga ik op zondagmiddag met mijn vriendje gezellig een rondje rijden op zijn knalrode scooter, een beetje om me heen kijken en wanneer het lekker weer is onderweg ergens een kopje koffie drinken op een terrasje of als we helemaal koud zijn geworden van al die frisse lucht, ergens een gigantische beker warme chocolademelk verorberen. Suf? Misschien een beetje, maar wel heel fijn!

Waar loop je soms tegenaan met je blog?
In deze drukke periode vind ik het lastig om regelmatig een post te doen. Vaak heb ik ideeën genoeg, maar soms lukt het me niet om de tijd te vinden om het uit te werken. Dat vind ik natuurlijk jammer. Waar ik op het moment ook tegen aan loop is dat het natuurlijk in deze tijd van het jaar heel lang en snel donker is. Daardoor weet ik niet zo goed een mooi moment te vinden om buiten foto’s te maken. Sowieso vind ik het heel belangrijk dat de foto’s van goede kwaliteit zijn, maar ook dat vind ik soms nog lastig.

Wat is je toekomstplan met je blog?
Met mijn blog heb ik wel dromen en ideeën waarvan ik alleen maar kan hopen dat ze ooit werkelijkheid worden, maar omdat ik daar nog niet zo zeker over durf te zijn ben ik ook nog een beetje bang om deze hard op uit te spreken.

Welke stad zou je graag nog eens bezoeken?
Ik schaam me er een beetje voor maar ik ben dus nog nooit in Parijs geweest! Deze stad staat dus ver boven aan mijn verlanglijstje!
De mooiste stad waar ik ooit geweest ben is denk ik Siena, daarom zou ik daar ook graag ooit nog eens terug komen.

Wie zijn jouw voorbeelden in deze bloggerswereld?
Oei, weer zo’n lastige vraag! Ik zie niet een bepaalde blogger als mijn voorbeeld. Wel vind ik het het allerleukst om blogs te lezen van mensen die ik ken. Zo is mijn oud schoolgenootje Tessa van Heritage-mode echt een van mijn favorieten! Ik vind haar blog heel stijlvol en professioneel. Ook de blogs van de meiden van wie ik deze liebsteraward ontving (Iris, Floortje en Roos) lees ik het liefst. Ik vind het heel leuk om te lezen wat deze meiden interesseert, wellicht juist om dat ik ze persoonlijk ken. Op die manier zijn ze misschien ook wel mijn voorbeeld, dat zij zulke leuke blogs kunnen bijhouden die elk op hun eigen wijze heel uniek en inspirerend zijn betekend misschien ook wel dat ik dat ook kan.. of zo iets?


De vragen van Roos:
Wat wil je bereiken met bloggen?

Hierop is mijn antwoord natuurlijk een beetje het zelfde als op de vraag van Floortje. In de nabije toekomst hoop ik vooral op meer leuke berichtjes, lieve lezers en gezellige reacties. Ik hoop hiermee mensen te kunnen inspireren of op z’n minst te plezieren, dat is mijn voornaamste doel.

Wat was je ontbijt vanmorgen?
Twee rijstwafels, een met kaas en een met pindakaas, een gekookt eitje, een banaan, mandarijn en een kopje thee, mijn favoriet!

Welke blogger bewonder jij het meest?
Hihi, ook deze vraag lijkt op een vraag van Floortje. Zoals ik zei bewonder ik mijn oud klasgenootjes, lieve vriendinnetjes en andere bekenden het meest.

Wat is jouw droomberoep?
Op het moment volg ik een opleiding tot Media Modestylist en daar werk ik heel hard voor. Ik zou het geweldig vinden om later te kunnen leven van dat wat ik het allerleukst vind; mode, wonen en creatief bezig zijn(wat ik dan zelf wel weer heel truttig vind klinken). Het doen van fotoshoots vind ik denk ik het leukst maar juist de afwisseling van het vak van stylist vind ik heel interessant. Werken bij een tijdschrift is een grote droom. Toch fantaseer ik er soms stiekem, heeeel erg stiekem, van om een eigen winkeltje of bedrijfje te beginnen. Dat durf ik nauwelijks hardop te zeggen maar het lijkt me ontzettend fijn.

Als je 1000 euro mocht besteden, wat zou je dan kopen?
Oh, 1000 euro! Ik ben niet echt een “big spender” maar wanneer ik een mooi bedrag zou winnen of krijgen zou ik het misschien makkelijker aan dingen besteden die ik anders niet zou kunnen kopen of mezelf simpelweg niet gun. Iets waar ik al jaren van droom is een mooie designer bag, het liefst van modehuis Chloé. Dat zou ik nu natuurlijk niet zomaar kunnen betalen en ook niet zomaar durven kopen maar met 1000 euro extra te besteden zou deze droom in eens een stukje dichterbij kunnen komen. Toch vind ik het ook heerlijk om er lekker over te mijmeren en te fantaseren hoe het zou zijn om er een te bezitten, dus dat vind ik voorlopig ook prima ;-).

Wat is één van jouw goede voornemens voor 2014?
Deze Liebsteraward en dus ook deze vraag ontving ik voor dat ik dit stukje schreef over mijn soort van goede voornemen voor 2014, hoewel ik daar normaal gesproken niet echt aan doe. Behalve dat ik het dus heel fijn zou vinden om wat meer rustig aan te kunnen doen en niet alleen maar te werken, studeren en verbouwen, maar ook leuke dingen en soms ook even helemaal niks en daar dan ontzettend van genieten, lijkt het me ook een goed idee om wat vaker hard te lopen. Gewoon omdat ik het leuk vind eigenlijk!

Wat is jouw favoriete snack?
Kroepoek! Zonder twijfel, hoewel je me voor een stukje kaas ook best wakker mag maken.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten?

Hihi, dit is wel een beetje grappig.. ik vertelde mijn vriendje over deze Liebsteraward en dat ik het heel leuk vond om de vragen te beantwoorden maar dat ik op een vraag toch écht geen antwoord wist, namelijk deze. Waarop hij mij met een bepaalde blik aankeek, begon te lachen en zei: ”Nou, dat is toch niet zo moeilijk?! Lee Ryan natuurlijk, dat is de enige man waar voor je mij zou inruilen!”. Hihi, schattig hè ? Maar ja, hij heeft wel een beetje gelijk. Eerlijk is eerlijk, met hem zou ik nog steeds, na al die jaren, graag ooit een beschuitje willen eten. Vroeger was ik behoorlijk verliefd op Lee, (als vriendinnen dit nu lezen moeten ze waarschijnlijk heel hard lachen, of huilen juist, want gek heb ik ze er mee gemaakt!) hij was een van de zangers uit de Boyband “blue” waar ik in mijn puberjaren heel erg fan van was.

Zou je liever in een boerderij wonen of in een penthouse?
In een penthouse, zeker weten! Ik ben geboren in de stad(ook al is dat niet zo’n grote) en woon nu gelukkig weer in het centrum. Daar ben ik echt op mijn gelukkigst. Achteraf wonen is niks voor mij, ik heb het liefst alles dicht bij mij in de buurt(winkels, horeca, station etc.) en kan absoluut niet tegen stilte.

Wat is het laatste liedje dat jij hebt geluisterd?
Digitzz – The jam. Superleuk nummer!Ja, nu mag ik (alsnog) natuurlijk ook nog een blog nomineren! Nu moet ik zeggen dat de meeste van mijn favoriete blogs ooit al een Liebsteraward ontvingen, dus ik deze niet meer kan nomineren (dat zou een beetje flauw zijn). Daarom doe ik iets wat misschien niet helemaal eerlijk is, misschien zelfs niet volgens de spelregels, je zou het zelfs misschien een beetje arrogant kunnen noemen want ik ga een blog nomineren waar ik zelf mede-eigenaar van ben. Een tijdje terug is namelijk onder een stel vriendinnen het doldwaze idee ontstaan om gezamenlijk een blog te starten. Zo gezegd, zo gedaan en al snel was roseetjeschat.blogspot.com geboren. Toch zit er nog niet veel schot in de zaak en wordt er tot dusver nog niet erg veel mee gedaan, vandaar dat het me toch leuk lijkt onze eigen blog te nomineren. De Liebsteraward is tenslotte bedoeld als een soort springplank voor beginnende blogs, heb ik begrepen, dus lijkt het me uitermate geschikt deze aan RoseetjeSchat? te schenken. Deze blog word dus beheerd door 8 verschillende meiden. Wie de volgende vragen gaat beantwoorden is voor mij dan ook onbekend (ik zal het uiteraard niet zelf doen) en dat maakt het juist wel een beetje spannend.

De vragen:
Hoe zou je jezelf in 11 woorden omschrijven?
Wat is een van je leukste vriendinnenherinneringen ooit?
Over welk onderwerp zou jij het liefst bloggen/blog jij het liefst?
Wat is je favorite drankje?
Met welke man zou jij wel een beschuitje willen eten? (behalve Ryan Gosling, dat willen we allemaal ;-)!
Welke blog/blogs lees jij het liefst?
Wat is jouw guilty pleasure(muziek, eten, uitgaan, het mag alles zijn)?
Wat is je laatste aankoop geweest?
Heb je een eigen beautytip en wil je die met ons delen?
Wat zou je ooit nog met vriendinnen willen ondernemen?
Hoe zie jij jezelf in de toekomst?

Succes!


8 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige foto's haha, en ook knap dat je het geduld had ze allemaal te beantwoorden, zo veel! (En knap van mezelf dat ik ze allemaal gelezen heb haha :))
  liefs,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, die foto's tussendoor zijn ook zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Die foto's zijn echt super leuk! En ook goed geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, dank jullie wel :-)! Lief dat jullie het hebben willen lezen!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! En je hebt er toffe foto's bij gemaaakt (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk om te lezen, gefeliciteerd met je nominaties xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Simone,

  Super dat je de vragen hebt ingevuld, echt leuk om je antwoorden te lezen! :-)
  Hoop dat alles goed gaat met verbouwen of ben je al helemaal klaar? Ben benieuwd naar alle verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...