maandag 17 maart 2014

SIMODE: Red Valentino Fall 2014Het is alweer eventjes geleden dat Fashionweek NY, Londen, Milaan en Parijs Winter 2014 volop in gang waren. Elk seizoen opnieuw probeer ik al dat frisse modegeweld op de voet te volgen. Dit keer is dat me volgens mij best aardig gelukt. Voor zo ver ik weet heb ik elke show(!!) die ik kon vinden bekeken. En dat zijn er behoorlijk wat! Dit was dan ook een van de reden voor mijn tijdelijke afwezigheid op deze blog, excuus. Daar tegenover staat wel dat ik jullie hopelijk tegen die tijd (herfst/winter) mooi kan verrassen met allerlei leuke en inspirerende modeweetjes, kleurtjes en trends.

Een van die speciale nieuwtjes wilde ik jullie toch niet langer onthouden want, oh, wat ben ik verliefd geworden op de collectie van Red Valentino.
Voordat ik deze show zag was ik nog niet erg bekend met dit sprookjesachtige modemerk (zusje/dochter van het bekendere Italiaanse Valentino) maar bij deze ben ik gelijk fan! Sowieso zijn sprookjes misschien wel mijn favoriete thema, ik heb het dan ook vaak gebruikt voor opdrachten op school.
Voor aankomende herfst/winter koos Red Valentino Sneeuwwitje als modemuze. Gecombineerd met een flinke scheut popart(een eveneens door mij geliefd onderwerp voor schoolopdrachten), met name in de decors, ontstaat er dan dit fantastische lookbook. Hierboven mijn meest geliefde looks uit deze collectie (met de middelste uit de collage als grote favoriet) maar eerlijk gezegd zou ik echt elke outfit een voor een in mijn kast willen hangen. Nou kan ik mezelf, met mijn eeuwig bleke huid en donkere haar, natuurlijk prima identificeren met Sneeuwwitje, toch lijkt het wel alsof designers Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli ergens deze collectie ook stiekem een beetje voor mij hebben ontworpen. Soms voelt het zo, gek misschien, maar dat een collectie zo goed bij je past, dat het wel voor je gemaakt lijkt te zijn.

De kleuren, het rood, geel en blauw doen me denken aan vroeger. Voor mijn gevoel leefde ik als kleuter in een wereld waarin voornamelijk deze kleuren bestonden, ik vond ze prachtig (en stiekem dus nog steeds). De zwarte lijnen waardoor alles eigenlijk op een kleurplaat lijkt. De wijd uitlopende rokken, die me doen denken aan prinsessenjurken (ook al zijn ze "maar" tot op de knie). De sweaters waarmee ze gecombineerd worden, zoals ik ook het allerliefst een rok met een trui combineer. De appeltjes, hartjes, blokjes, streepjes en stipjes. De gele pumps met rode kusmondjes met daarin de schattige zwarte sokjes (mijn geheime guilty pleasure, sokken in pumps, niet iedereen weet dat te waarderen). En natuurlijk, de strikjes, op de tassen, blouses, maar met name in het haar.

Zoals je hoort heb ik het inderdaad behoorlijk te pakken van deze collectie ;-). Vandaar dat ik met mijn virtuele liefdesverklaring niet kon wachten tot september, de tijd waarin in deze schatjes in de (online)winkel komen te liggen. Welliswaar buiten mijn budget, maar dat mag de pret niet drukken.
Dromen mag...toch?


1 opmerking:

  1. Wauw wat leuk zeg! De foto's zijn ook echt geweldig :D

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...