maandag 28 oktober 2013

SIWONE: VensterbankbankjeOh, wat zijn we (nog steeds) druk met verbouwen, klussen en verhuizen en poeh, wat is dat soms een gedoe. Gelukkig is het leuke er aan dat we nu toch wel de "opbouwende fase" hebben bereikt. Er komen kleurtjes op de muren, vloeren worden gelegd, kozijntjes afgelakt en volgende week wordt zelfs de keuken geplaatst. Het lijkt me leuk om jullie daar binnenkort wat foto's van te laten zien, dus wie weet!
Ondertussen kan ik niet wachten tot alles een beetje op orde is en we het huis eindelijk kunnen voorzien van gezellig hoekjes en persoonlijke dingetjes, oftewel, tot het inrichten kan beginnen. Natuurlijk gaat dat niet in een keer maar een paar ideetjes zal ik wel graag snel uitvoeren.
Een van die ideetjes is eigenlijk al jarenlang een soort van droom van mij en grappig genoeg leent dit huis zich er prima voor. Ik heb er namelijk altijd al van gedroomd een plekje bij een raam te hebben waar je op een stapel kussens met een kopje thee in je hand verder kan dromen (over weer andere interieurideetjes bijvoorbeeld) terwijl je heerlijk naar buiten staart. Klinkt ideaal, toch? Dat lijkt het mij in ieder geval wel.
Toen we dit huis kochten zag ik dit plekje niet per se gelijk voor me. Pas toen we hier al een tijdje bezig waren viel het ons op dat iedereen eigenlijk gelijk in de vensterbank ging zitten. Dit was ook niet zo gek, we toen nog hadden nauwelijks stoelen, maar zelfs als die beschikbaar waren verkoos men toch vaak de vensterbank boven een degelijke en daar wél voor bedoelde zitplaats. Zelf zitten we er stiekem ook het liefst, want het is een mooi hoekje om de hele kamer te overzien en tegelijkertijd van het schattige uitzicht uit het raam te genieten. Want echt, ik wil niet overdrijven, maar het watertje en de inmiddels herfstkleurige bomen voor ons huis vormen een soort van levend schilderijtje waar altijd weer iets anders op te zien is. Zo bedachten mijn lieve vriendje en ik dat het leuk zou zijn om in een van de drie grote ramen in de woonkamer een soort van bankje te maken. Hoe we dat precies gaan doen zijn we nog aan het uitvogelen en daarom leek het me leuk om ook van dit (toekomstige) bijzondere plekje een inspiratieoverzicht te maken en deze met jullie te delen (zie hierboven).
De afbeelding rechts onder in deze collage is voor mij sowieso een soort van "ideaal", al lang voordat er uitzicht was op de daadwerkelijke koop van dit huis. De kleurtjes, de gezelligheid, de vele kussentjes (hoe leuk zou zo'n tof kussentje van Magpie, waar ik eerder over schreef op een dergelijk bankje staan!) en het zitje vormen samen een sfeer die ik ook graag in ons eigen huisje zou willen creëren. Grappig vind ik het dat zo'n plekje als dit hoekje nu eigenlijk plotseling ook in ons huisje kan worden gerealiseerd. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal worden en stiekem ook wanneer we eindelijk tijd zullen hebben om met dit soort gezellige dingetjes aan de slag te kunnen! Zodra het zo ver is, hoort u hier uiteraard meer ;-).

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook zo heerlijk om uren naar buiten te staren vanuit de vensterbank! Leuke collage heb je gemaakt. Succes met klussen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, wat een snelle reactie :)! Dankjewel!

   Verwijderen
  2. Ik ben een van degene geweest die ook meteen een plekje op jouw vensterbank had uitgezocht! Vond het zo'n mooi plekje om jullie huisje goed te bekijken:)

   Verwijderen
 2. Aaah superleuk! Ik wou dat ik zo'n Amerikaanse slaapkamer had, dan had ik genoeg ruimte! Ik volg je, volg je me terug?

  x

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...